HTML

Ingatlantitkok

Tippek és trükkök arról, hogy miként lehet gyorsan és legjobb áron eladni az ingatlant. Sztorik, ötletek, jó és elrettentő példák az ingatlaneladások világából.

Friss topikok

Az eladás

2014.06.15. 07:54 bzs69

Mi történik azután, hogy egy tulajdonos meghozta a döntést: eladja az ingatlanját.

 

Az eladás nem az eladó érzelmi ügye, hanem a vevőé. Meg kell tanulnunk a vevő fejével gondolkodni. Fel kell tenni a kérdést: miért az én ingatlanomat venné meg valaki? Össze kell szedni a házunk, lakásunk előnyeit és erre kell koncentrálnunk. Nem egyformán előny mindenkinek ugyan az dolog, ezért olyan előnyöket kell keresnünk, melyek nagy valószínűséggel a tömegeknek is előny. Például ilyen előnyök lehetnek a közlekedéssel, tájolással, állapottal, stb. kapcsolatos körülmények.

A hirdetési szöveg megfogalmazása az előnyökkel kezdődjön és a végére kell hagyni a felsorolás szerű tulajdonságokat. A szöveg első szava utaljon egy olyan lehetőségre, mely egy szűkebb célcsoportot céloz meg. Ezzel hatékonyan kiemelhetünk egy konkrét üzenetet a keresőknek. Például: ha egy nagy, többszobás, több bejáratú házról van szó, akkor az ideális lehet „ÖSZEKÖLTÖZŐKNEK!”. Vagy egy kétszobás lakáshirdetést kezdhetünk a ”FIATAL HÁZASOKNAK!” kiemeléssel.

 

Az eladás oroszlán része még csak ezután kezdődik. Meg kell határoznunk az árat, ami nyilván az egyik legfontosabb kérdés eladónak és vevőnek egyaránt.

A következőkben azt fogom körbejárni, hogy az eladás folyamata milyen problémákat vet fel, mik a problémák alapjai és hogyan lehet ezeket megoldani és kitérek arra, hogy milyen szempontokat kell figyelembe venni az ár meghatározásánál.

 

Egy ingatlanügynök eladó lakást mutat az egyik vevőnek:
- Ennek a lakásnak van hátránya is, előnye is. Hátránya az, hogy egyik oldalon egy vegyi gyár van a közelben, másik oldalon pedig egy vágóhídra néz.
- Na és mi az előnye? - kérdi a vevő.
- Mindig lehet tudni, merről fúj a szél.

 

Szólj hozzá!

Címkék: eladás célpiac előnyök ingatlaneladás

A bejegyzés trackback címe:

https://ingatlanos-zsolti.blog.hu/api/trackback/id/tr286303229

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása