HTML

Ingatlantitkok

Tippek és trükkök arról, hogy miként lehet gyorsan és legjobb áron eladni az ingatlant. Sztorik, ötletek, jó és elrettentő példák az ingatlaneladások világából.

Friss topikok

Az eladás.4 - hirdesd, de fotóval

2014.07.03. 20:25 bzs69

A statisztikák szerint nagyságrendekkel többen nézik meg a fotóval feladott hirdetéseket. Már ez is azt bizonyítja, hogy a vevőnek mennyire fontos a látvány. Az első benyomás a képernyőn születik meg. A szöveges leírások alapján sok mindent el tudunk képzelni az ingatlanról vagy a kertről, környezetről. De a vevőnek nem elég a saját képzelete által összerakott kép, többet akar: konkrétan látni akarja, hogy mit kínálunk, mert ez adja meg számára a biztonságot. Kézzel foghatóbbá kell tenni az ingatlant, amibe a képek alapján bele tudja képzelni saját magát, a családját, bútorait.

A vevő egy rendben tartott ingatlanra fog vágyni még akkor is, ha ő maga nem tud, nem képes rendet tartani. Valljuk be: nagyon sokan vagyunk olyanok, akiket nem zavar a rendetlenség (én több ilyen családot ismerek) vagy egyszerűen egy háromgyerekes családban sokszor képtelenség folyamatos rendet tartani. Ennek ellenére akár tetszik, akár nem a képeken rendnek kell lennie. Tehát a rendrakást fotózás előtt nyugodtan vigyük túlzásba és inkább törekedjünk egy steril környezet bemutatására. Az elől hagyott bugyi, zokni, porszívó, szárító, gyerekjátékok, koszos edények, flakonok, stb. borzalmas látványt fognak eredményezni. Rendet kell vágni, de nagyon!

Perspektíva: bármilyen furcsa a képeken nem az mutat jól, ha ember magasságban a szemünk elől fényképezünk. Bátran használjuk ki a teret és váltsunk perspektívát. Fotózzunk a térdünk vagy a plafon magasságában.

Embereket ne! Nagyon nagy hiba, ha a "véletlenül" a képbe ugrott gyerek rajta lesz a fotón. Lehet, hogy viccesnek találjuk vagy éppen csak imádjuk a gyerekről készült képeket, mert "...ez a gyerek olyan gyönyörű!", de a vevőt nagyon, nagyon nem érdekli.

Vécét ne! Erről csak annyit, hogy tök felesleges, csak foglalja a fontosabb témáktól a helyet.

Mindenképp kell fotó! : nappali; konyha; fürdőszoba ( kád, mosdó ); legalább egy szoba a nappalin kívül, homlokzat (családi házaknál); kertről lehet kettő is (családi vagy társas háznál)

Minden fotóra igaz: a középpontban a padló burkolata legyen. Ezt a perspektíva beállításával tudjuk elérni.

Ablakkal szemben csak félig lehúzott redőnyökkel és felkapcsolt villanyokkal fotózzunk. Melegebb lesz tőle a kép.

A fotók készítésére is igaz, mint az ár vagy a hirdetés megfogalmazás esetében: MEG KELL TERVEZNI!

Szólj hozzá!

Címkék: ingatlan hirdetés elso bejegyzes motiváció idő ár gyors eladás célpiac előnyök ingatlaneladás ingatlan hirdetés ingatlan fotózás ingatlan fotó

A bejegyzés trackback címe:

https://ingatlanos-zsolti.blog.hu/api/trackback/id/tr526471361

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása